EVENTS

Afgelopen events

Verstilde muziek tegen kantoorlawaai

De komende tijd gaan we op een kleine tournee door het bedrijfsleven. Met onze concerten vragen we aandacht voor de invloed van kantoorlawaai. We componeerden daarvoor een ‘Soundtrack for Silence’. De verstilde muziek is ook te horen op ons nieuwste CD-album dat deze maand verscheen.

Mensen hebben op de werkvloer veel stress van lawaaierige kantoortuinen, blijkt regelmatig uit onderzoek. Het is daarom belangrijk om de stilte te ‘managen’ en organiseren. Innerlijke rust is belangrijk voor effectieve samenwerking. En die kun je oproepen met muziek. We spelen daarom de komende tijd op kantoorlocaties en bijeenkomsten van kennisnetwerken. Sluit je ook aan!
Absolute stilte bestaat niet, het is vooral een psychologisch gegeven. Voor zijn filmcomposities onderzocht Alex de invloed van stilte. Dat kun je bijvoorbeeld horen in de filmmuziek van Beyond Sleep, waarvoor hij de soundtrack schreef.

Luister 17 januari 2018 om 12:30 en 15:30 naar Sublime FM om meer over ons verhaal te horen.

EVENT BESCHRIJVING

Concert ter gelegenheid van onze 1gezamenlijke CD.

EVENT BESCHRIJVING

Besloten workshop bijeenkomst over leiderschap.

EVENT BESCHRIJVING

“Over inspelen op disruptieve verandering. En in-tune zijn met je omgeving.”

EVENT CONTENT

Meer dan 30 topsprekers op 25 mei in Deventer Havenkwartier!

De organisatie van Het Grootste Kennisfestival van Nederland, dat op 25 mei in Deventer plaats zal vinden, laat met trots weten dat het programma met de komst van Joris Luyendijk rond is. Het festival wordt van 13 tot 23 uur gehouden in het havenkwartier. Met sprekers als Jan Rotmans, Ruud Koornstra, Martijn Aslander, Rob Wijnberg en Rutger Bregman (De Correspondent), Joris Merks (van Google en marketingboekenschrijver van het jaar), Arend Ardon, Desiree Driesenaar, Remmelt Schuuring, Geanne van Arkel, Gijs van Wulfen, Tom de Ruyck, Hans van der Loo, corporate antropologen Danielle Braun en Jitske Kramer, Martijn Arets, Theo Hendriks, Lucas Schroder, Yousri Mandour, Janneke Verwey, Ringo Ossewaarde, Thomas Blekman en Lucas de Man die afgelopen week nog te zien was in VPRO’s Tegenlicht, was het programma al ruim gevuld. Nu is het dus compleet en wordt er gewerkt aan een zorgvuldig geplande dagprogrammering die binnenkort via de website bekend wordt gemaakt.

Innovatie als thema
Het thema van de dag is !NNOVATE. Er is gewerkt met allerlei partners bij de invulling van het festival. Belangrijk daarin waren Managementboek en de provincie Overijssel. Voor beide gold dat innovatie het overkoepelende thema moest zijn. Bij Managementboek lag de nadruk op organisatievormen en businessmodellen en bij de provincie wat meer op bestuurlijke vernieuwing. En dan niet alleen gericht op het beantwoorden van de waarom-vraag maar er ook echt mee aan de slag. Niet alleen informeren, maar juist inspireren en de bezoekers ook echt op weg helpen om concreet invulling te geven aan innovatie binnen hun organisatie. En dan maakt het niet uit of zij in een profit of non-profit organisatie werkzaam zijn.

Aan de slag in een expeditie
Bijzonder aan het festival is dat er gewerkt wordt met experimenten in de vorm van expedities. Organisaties kunnen vooraf een vraag indienen waarmee eigen expeditieteams eventueel met behulp van experts aan de slag gaan. Terwijl het festival om 13.00 uur daadwerkelijk van start gaat, komen de teams vooraf bij elkaar om te brainstormen over de gestelde vragen. Tijdens het festival dat tot ’s avonds elf uur duurt gaan de teamleden gericht op zoek naar kennis om de ’s ochtends bedachte ideeën aan te scherpen en te verbeteren. Organisaties die een vraag hebben ingediend kunnen er dus op rekenen dat ze met een waardevol document naar huis gaan.

Een heuse festivalsfeer
Een festival zou geen festival zijn zonder muziek en theater. Naast nationale en internationale topsprekers kunnen bezoekers genieten van verschillende bandjes die op het punt van doorbreken staan of op een hele innovatieve manier met hun vak bezig zijn. De dag start met een big band en wordt afgesloten met een feestband. Tussendoor een aantal singer-songwriters en gitaarbandjes. De hele dag is er van alles te eten en te drinken. Er zijn vijf podia, groot en klein, binnen en buiten, in theaters en en in speciale tenten.

EVENT BESCHRIJVING.

Eindelijk is het zover, de website is live!