Een werkwijze die vandaag vertrouwd of succesvol is, kan morgen al veranderd zijn. De Nieuwe Economie vraagt om een ‘out-of-the-box’ mentaliteit voor real-time vernieuwing.

Sturen zonder plan
Wij werken met de ‘taal’ van muziekimprovisatie. Improvisie helpt je het potentieel van het-hier-en-nu te vinden. En leert je ermee te werken. We inspireren je te sturen zonder plan. En real-time in te spelen op ‘klantfeedback’. Of op situaties waarvoor geen vooropgezet plan en kant-en-klare oplossing is. Ook gaan we samen op zoek naar wat er leeft. Om te ontdekken wat jouw collega of team raakt. Of jouw organisatie drijft – om te kunnen meebewegen in zelforganisatie en de performance van teams.

Je intuïtie als kompas
Werken met ‘het-moment’ vraagt om moed. Het betekent varen op je intuitie als kompas. Daarop vertrouwen creëert grip en mogelijkheden voor co-creatie of samenwerking. Het vraagt ook om loslaten van oude routines en dus persoonlijk leiderschap. In onze aanpak creëren we een ‘veilige haven’. We werken mensgericht, waarderend en praktisch. Zodat we samen ‘de rake dingen doen’. Improvisie verbindt jouw inzichten van vandaag met de mogelijkheden van morgen. 

Verstilde muziek tegen kantoorlawaai

De komende tijd gaan we op een kleine tournee door het bedrijfsleven. Met onze concerten vragen we aandacht voor de invloed van kantoorlawaai. We componeerden daarvoor een ‘Soundtrack for Silence’. De verstilde muziek is ook te horen op ons nieuwste CD-album dat deze maand verscheen.

Mensen hebben op de werkvloer veel stress van lawaaierige kantoortuinen, blijkt regelmatig uit onderzoek. Het is daarom belangrijk om de stilte te ‘managen’ en organiseren. Innerlijke rust is belangrijk voor effectieve samenwerking. En die kun je oproepen met muziek. We spelen daarom de komende tijd op kantoorlocaties en bijeenkomsten van kennisnetwerken. Sluit je ook aan!

Absolute stilte bestaat niet, het is vooral een psychologisch gegeven. Voor zijn filmcomposities onderzocht Alex de invloed van stilte. Dat kun je bijvoorbeeld horen in de filmmuziek van Beyond Sleep, waarvoor hij de soundtrack schreef.

"Tune into your potential…"

OVER ONS

Het was vast geen toeval dat we elkaar in 2004 bij een jazzconcert tegenkwamen. Folkert vanuit zijn muzikale hartstocht die zijn pad volgt in de wereld van muziek en organisaties. Alex als musicus en filmcomponist die een bijdrage wil leveren aan de maatschappelijke impact van kunst en met een natuurlijk nieuwsgierigheid naar andere werelden. 

Voor we het wisten maakten we muziek. En ontstonden door de jaren heen ideeën voor Improvisie.

ONZE AGENDA

22

JAN

 

 3:00 pm – 6:00 pm .            

Nederland, t.b.a.
 
 

Lees meer over onze plannen voor stilteconcerten in 2018.

Uren
Minuten
Seconden

VOORDELEN

MINDFUL

Werken met je persoonlijke potentieel en die van je organisatie, team of markt.

PURPOSE

Ontwikkeling van persoonlijke leiderschap.

TRAINING

Improvisatie & ervaringsleren.

TRANSFORMATIE

Persoonlijke- en organisatieontwikkeling.

INSPELEN

Afstemmen op je collega’s en klanten (organisatieomgeving - en systeem).

DIALOOG

Verbindend samenwerken.

KENNIS

Organisatiekennis en systematische aanpak van Improvisie-programma's.

ERVARING DEELNEMERS

"Je vindt elkaar echt bij de Jamsessies"

"We vonden elkaars ritme beter - en dat was een zoektocht"

LAAT EEN BOODSCHAP ACHTER

Of schrijf je alvast in voor onze toekomstige nieuwsbrief.